Naslovna > Vijesti > Radionica na temu ‘Ruski Film’

Radionica na temu ‘Ruski Film’

10.08.2017.

U sklopu Ljetne škole na otoku Rabu, koju organizira Filozofski fakultet u Zagrebu, održan je sedmodnevni seminar te radionice na temu „Ruski film“.

Nakon početnog predavanja mr. sc. Natalije Kabanove, doc. s Nevskog instituta jezika i kulture iz Sankt-Peterburga o filmu i razvoja ruskog filma, prikazani su fragmenti najstarijih ruskih filmova te na taj način obilježili sam početak interesantnog tjedna. Program je uključivao dvanaestak filmova od kojih je pet bilo radnih te se obrađivao leksički i frazeološki materijal vezan za prikazane filmove.

Uz intenzivne diskusije koje su vodile mr. sc. Natalija Kabanova i mr. sc. Elena Seliverstova, profesori, apsolventi i studenti su imali prilike čitati kritike na pojedine filmove, a također i odraditi vježbe vezane uz prikazani film.

Naša profesorica i mentorica ruskog jezika, Ana Horvačić, također je imala priliku sudjelovati na ljetnoj radionici za rusiste te je uz osobnu nadogradnju „ponijela“ svojim profesorima ruskog i velik broj ideja za obradu filma na satu jezika, a polaznicima i dragim profesorima tridesetak novih filmova za Sputnikovu biblioteku.

Kontaktirajte nas

SPUTNIK - CENTAR RUSKOG JEZIKA
Pri Institutu Sputnik

Trg Francuske Republike 14
(ulaz sa zapadne strane)
10 000 Zagreb
+385 (0)1 376 40 34
+385 (0)91 971 44 94
Facebook
Facebook
Cjenik
Cjenik
Kontakt
Kontakt