Kao jedina specijalizirana škola ruskog jezika Sputnik je ovoga ljeta svojim polaznicima ponudila nešto do sada neviđeno, tečaj ruskog jezika pod nazivom “U RUSIJU VIRTUALNO”.  Vrhunski program ovog ekskluzivnog tečaja iznenadio je i same polaznike, kako mnoštvom aktivnosti oko kojih je tečaj koncipiran, tako i stečenim znanjem ruskog jezika i kulture. Tečaj su vodile profesorice ruskog jezika, Anna Galickaja te Branka Barčot.
Kao što je bilo najavljeno, tečajem smo htjeli naše polaznike, barem virtualno, ako već ne idu s nama u Rusiju ovog ljeta, upoznati s Rusijom, s ruskim gradovima, običajima, kuhinjom, filmom …, a isto tako proći sve situacije koje bi ih mogle zadesiti na jednom putovanju u Rusiju. Naši polaznici su spremno prihvaćali nove uloge i time je cijeli tečaj i bio vrlo uspješan.
S tečaja izdavajamo, odlazak u “ruski restoran” gdje je polaznike dočekala prava mala ruska gozba s neizostavnim ruskim jelima i naravno pravom ruskom vodkom. Naša profesorica Anna Galickaja ih je uputila u običaje ruske kuhinje, a za nastavak druženja u ruskom stilu u školi Sputnik dizala se i prava ruska zdravica.
Stogodišnjica ruskog filma bila je odličan povod da odemo pogledati i ruske fimove na Tjednu ruskog filma u ZeKaeM-u, a također je i u razredu predstavljen radni film „Zemlja gluhih“ te je na temelju tog filma kroz zadatke, usvojen vrlo koristan vokabular.
Svakako ne smijemo izostaviti ni turu po Zagrebu, uz ponavljanje vokabulara, razgovora na ruskom i učenju novih riječi, koji nam je ovaj puta poslužio umjesto jednog ruskog grada, no sasvim sigurno ćemo to ispraviti na naša dva putovanja u Rusiju u srpnju i kolovozu, gdje ćemo naše polaznike provesti po Moskvi i Petrogradu uz vođenje naših profesorica Ane Horvačić i Anne Galickaje.

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.