Ruska večer je ove godine bila u znaku ruskih delicija i filmova. Častili smo se izvrsnim kavijarom, palačinkama s poznatom сгущонкой kao nadjevom za palačinke, naša profesorica Anja je napravila izvrsnu rusku tortu Муравейник, uživali smo i u izvornim ruskim slatkišima, a, naravno, pio se ruski čaj iz samovara kao i prava ruska votka. Iz prostorije s odličnim slasticama, mogli ste izabrati hoćete li gledati ruske crtiće ili ruske kratke filmove te produbiti svoje razumijevanje, ali i znanje ruskog jezika. Ni ovaj puta nismo izostavili cjelovečernji film, te su naši polaznici imali prilike pogledati ruski film Sibirski brijač, izvrsnog redatelja Nikite Mihalkova.

Valja spomenuti da je službeni jezik bio ruski te su profesori nastojali poticati svoje polaznike da koriste upravo ruski jezik u razgovoru. Odlična okolnost je bila što su u školu Sputnik došli i naši mnogobrojni gosti iz Rusije te je svatko mogao priupitati što ga je zanimalo. Naša ruska večer, završila je iza ponoći s mnogobrojnim zdravicama (kako to dolikuje pravim rusofilima), u dobrom raspoloženju s obećanjem da sljedeći susret zakazujemo uskoro u još većem broju.

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.