U skopu Večeri ruske kulture u Sputniku, posjetili smo kazalište Gavella te pogledali predstavu „Revizor“ 13. travnja 2007.
Komediju „Revizor“, napisao je veliki ruski dramatičar, romanopisac i pripovjedač N. V. Gogolj. Tema koju obrađuje Gogolj još i nakon 1836. godine kada je predstava izvedena u Petrogradskom kazalištu, vrlo je interesantna i aktualna. Gogolj je imao namjeru u predstavi opisati moralnu iskrivljenost i beskičmenjaštvo što će, nažalost, postojati dok je i ljudskog roda: “U “Revizoru” sam nakanio skupiti na jednu hrpu sve zlo u Rusiji koje sam tada poznavao, sve nepravde koje se čine na onim mjestima i u onim prilikama u kojima se od čovjeka traži najviše pravednosti i u isti se mah svemu narugati.”
Zanimljivošću predstave svakako pridonose ženske hrvatske glumice kao Slavica Knežević, Bojana Gregorić, Jelena Miholjević, Barbara Nola te Marija Nemet prerušene u muškarce pritom i glumeći muške likove. Večer smo završili zajedničkim odlaskom na živu svirku u obližnjem kafiću.
Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.