Putovanje smo s nestrpljenjem očekivali i potiho se nadali da će nas vrijeme poslužiti. I zaista, vrijeme je bilo idealno za naše razgledavanje ovog prekrasnog grada. Raspored je bio bogat, tražio je dobru obuću za hodanje i razgledavanje, ali i dobro znanje ruskog za snalaženje u gradu. Što se tiče ovog drugog, sigurni smo da su svi položili i taj ispit J (i ne samo u Sputniku). Naši su se polaznici doista trudili pokazati svoje znanje, a profesorice su blistale od sreće.
Naš raspored je uključivao četiri ruske rezidencije do kojih smo dolazili svim prijevoznim sredstvima koje Rusi koriste, no s malom dopunom. Tako smo do Zimskog dvorca (Ermitaža) putovali „taksijima“, do Carskog sela maršrukama,do Pavlovska električkom, a do Petehofa, ni manje, ni više, već hidrogliserom. Takvom zajedničkom organizacijom smo imali puni doživljaj putovanja do svakog od tih dvoraca i prije samog dolaska na odredište. A tamo…. naše slike pokazuju…
Na svakom našem putovanju, nastojimo organizirati razgled grada brodom, a kako je Piter poznat po svojim brojnim kanalima, po velikoj Nevi i po brojnim otocima,  neizostavna je bila i ta ekskurzija. Imali smo priliku razgledati i ovaj prekrasan grad i s vode, gdje smo još jednom ponovili povijest Pitera uz našeg turističkog vodiča.
Svaka večer nam je bila ispunjena raznim aktivnostima, no valja spomenuti nekoliko posebnih. Gledati balet Labuđe jezero u Rusiji je zaista doživljaj te ga nikako nismo propustili. Otići u cirkus u kojem je gostovalo mnogo izvođača iz cijele Rusije, bivših sovjetskih zemalja, ali i Europe, bilo je neizostavno (uz to, treba spomenuti, da smo imali priliku gledati i jednog Hrvata, koji se odlično snašao pred tolikom publikom, a izabran je upravo iz naših redova J). A večer, u kojoj smo stigli na otvaranje peterburških mostova je zaista bila za sjećanje.
Priča ovdje ne staje, već se nastavlja… s novim (S)putnicima već iduće godine… nabrusite svoj ruski jezik do tada, u školi stranih jezika gdje se najbolje „bRusi“ J
Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.