Posjet Petrogradu - kako je prošlo Sputnikovo putovanje

Sputnik jezici je organizirao putovanje u Petrograd upravo u najatraktivnije vrijeme i uopće najbolje vrijeme za posjetiti taj grad. Naime, u lipnju i srpnju je vrijeme „Bijelih noći“ te smo i mi bili svjedoci toj pojavi. Još je u ponoć vrlo svjetlo vani tako da se u skladu s time i vrijeme povratka u hotel nakon zajedničkog druženja negdje u klubovima ili pivnicama produživalo.
Otputovali smo 12. srpnja na 11 nezaboravnih dana i još uvijek, nakon povratka, kad se zajedno sjećamo dana provedenih tamo, ne silazi nam smiješak sa usta. Imali smo dovoljno vremena uživati u gradskim znamenitostima, ali i u noćnim klubovima. Naši polaznici su „uživo“ prakticirali ruski jezik i naučili puno novih fraza. Također, većina ih je pohađala tečaj i još dodatno učila ruski jezik u organizaciji našeg suradnika Zlatousta s kojima smo i pripremili ovo putovanje.
Rado se sjećamo svih zajedničkih izleta u Carsko selo, Ermitaž, Petropavlovsku krepost, ali, ipak, složili smo se da je izlet u Peterhof bio jedan on najljepših. Došli smo hidrogliserom preko Finskog zaljeva što je još bio dodatni plus na opći dojam, no, svakako smo bili presretni zbog prekrasnog sunčanog dana koji nas je usrećio toga dana, nakon nekoliko kišnih koji su nas ispočetka obeshrabrivali. Čak nam nije prisjela ni kava za tridesetak kuna.
Iz Rusije smo otišli i s mogućnošću da se vratimo, ali ne samo kao turisti, već i kao kuhari. Svi su naši polaznici, kao i profesori naučili kuhati dva ruska jela i time zaslužili certifikate u školi kuhanja «Моя вкусная жизнь». Reprizu našeg umijeća možete očekivati možda već u Sputniku u ovom semestru, no s nekim jednostavnijim jelima, no isto tako ukusnim kao ova dva koja smo jeli.
Više o našoj kuharskoj avanturi …
Već sljedeće godine putujemo dalje, a cilj nam je omogućiti našim polaznicima da uživaju na ovakvim putovanjima, uče jezik i pritom se zabavljaju.
Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.