Tijekom semestra se susrećemo s temom – ruska kuhinja te je uvijek i iznova svima interesantna. Ponekad je teško objasniti slikama ili videom kakva je ta kuhinja, stoga smo odlučili naučiti naše polaznike kako kuhati na ruski način i omogućiti im da probaju jedno od ruskih jela – peljmene (пельмены). Jelo bi inače moglo posvađati Poljake, Ukrajince, a možda i Bjeloruse jer ga svi imaju u svojoj kuhinji, no Rusi će vam reći da je to ipak njihovo jelo.

U svakom slučaju, za desetak naših polaznika transformirali smo razred u pravu kuhinju, s receptima, s voditeljicama timova i kao najveće iznenađenje, kuhanje je isključivo teklo uz razgovor na ruskom. Timovi su bili raspoloženi i spremni ponešto naučiti. Kako se radilo i o natjecanju, nagrade su čekale sa strane, a bile su jestive i još k tome dopremljene iz Rusije. Trebalo je samo pobjediti, dati najljepši i najukusniji tanjur.

Gosti su pristizali naknadno i malo je reći da su bili oduševljeni. Dva tima su napravila izvrsne peljmene i samo nam je preostalo da podjelimo nagrade, diplome i ulovimo se vilice i noža.

Uskoro kuhamo opet, budite brzi i uđite u tih 10 sretnika 🙂

Recept možete potražiti ovdje: http://gotovim-doma.ru/view.php?r=5-recept-Pelmeni

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.