Motovun - Sputnikovci na ruskom filmu

Sva važna događanja u Zagrebu pa i šire, uvijek prate naši polaznici i profesori te smo bili sigurni da nas neće mimoići ni pozivnice za otvorenje izložbe Sergeja Ejzenštejna kao i izložbe ruskog kino plakata u ZKM-u.
Cijelo događanje je svojevrstan uvod u Motovunski filmski festival na kojem je zemlja partner Rusija i gdje će se također  prikazivati i mnogo ruskih filmova, te je nama kao školi s najvećim brojem polaznika ruskog jezika u Hrvatskoj bio itekako interesantan ovaj događaj. Naime, ove godine se slavi i 100 godina ruskog filma i ZeKaeM je bio mjesto za koje se tražila pozivnica više. Tu večer je bio prestavljen i film «Šetnja», Alekseja Učitelja, a druženje je potom nastavljeno u prostorima ZeKaeM-a uz prigodni domjenak.
Sutradan su Sputnikovci napunili ZeKaeM kako bi svi zajedno pogledali izvrstan film režisera Mihalkova, „Ispijeni suncem“ , a također izuzetno smo bili zadovoljni što su nam se pridružili naši novi vrijedni  polaznici ljetne škole i ekskluzivnih tečajeva.
Ostale filmove su naši polaznici sa zadovoljstvom pogledali, što u pratnji svojih profesora, što sami u svom aranžmanu, a mi svakako najavljujemo novo druženje uz filmove i u prostorijama Sputnika odmah po početku jesenskih tečajeva.
Svi ste pozvani!

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.