Već u zračnoj luci u Zagrebu je bilo jasno da će svi na tjedan dana zaboraviti na posao, fakultet ili školu i da su spremni prepustiti se čarima tog grada i planu koji je škola stranih jezika Sputnik pripremila za njih. Plan je naravno uključivao sve znamenitosti grada (i više od toga), ali i vježbanje ruskog te otkrivanje noćnog života Rusije.

Naša vesela grupa turista iz Hrvatske (točnije iz Sputnika) je tako bila u Kremlju, Caricinom dvorcu, muzejima, galerijama, vozila se brodom po rijeci Moskvi, bila na velikom sajmu u Izmajlovom i uistinu nije bilo mjesta koje nismo uspjeli vidjeti, a turistički je atraktivno. No, ovo smo godine imali veliku sreću jer smo mogli posjetiti i veliki kozmonautski muzej koji nas je sve oduševio i koji je svoja vrata otvorio u svibnju ove godine. Posebno nas je zanimalo pročitati sve o Sputniku i vidjeti ga u prirodnoj veličini. Očarani visinama i Svemirom, odlučili smo se na vratolomije u obližnjem zabavnom parku da osjetimo barem djelić adrenalina koji su doživljavali veliki astronauti 🙂
Na svakom koraku su se naši dragi polaznici trudili govoriti ruski i ovakva vježba je bila više nego korisna i sasvim je sigurno da su svi puno sigurniji u ono što znaju. Učiti ruski u Rusiji, na način na koji smo mi učili, izuzetno je iskustvo, zato vas čekamo i sljedećih godina da nam se pridružite.
Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.