Dolaskom zime smo bili sigurni da ćemo napraviti jedan dobar kulinarski dvoboj i to najomiljenijeg ruskog jela – boršča. Netko bi rekao ukrajinskog, pa čak i poljskog, no Rusi se često busaju u prsa i govore da je boršč njihovo jelo. Kako god bilo, te večeri, boršč je itekako bio naš. Minus u zraku, kapljica votke, ruski razgovori i miris boršča vratili su nas u Rusiju… mjesto gdje mi u Sputniku volimo biti.

Kako se radilo o dvoboju, nijedna od grupa nije htjela pobjedu prepustiti onom drugom. Tajni sastojci su se skrivali, žiri se podmićivao najskupljom ruskom votkom, stol za ocijenjivanje se aranžirao vrlo pomno, glazba je izabrana vrlo brižljivo i sve to da bi baš taj tim pobjedio. Cijelo to vrijeme je jedino bilo važno, imati boršč koji je najukusniji.

Pobjedničkom boršču je trebalo preko tri sata da se skuha. Kažu da je bio jako ukusan. Onom drugom boršču, koji nije pobjedio, pripala je nagrada za prezentaciju. Obje ekipe se kunu da su baš oni pobjedili. Zapravo i jesu. U jednoj od kategorija. Nagradu su podijelili.

Nama čak nije bilo niti važno, imali smo klope, fine votke, odličnu ekipu za razgovor i ruski smo sipali onako… kako smo i naučili baš tu, u Sputniku 🙂 … iz rukava

Dođite nam i sljedeći put!

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.