Festival ruskog jezika u Beogradu

Početkom mjeseca studenog u Beogradu je organiziran Festival ruskog jezika na kojem su prisustvovale i naše profesorice ruskog Anna Galickaja i Ana Horvačić. Festival je organiziran u Ruskom domu u Beogradu, a sam program je bio vrlo poučan i raznolik.

Prvog dana su bili ponuđeni seminari – Ruski jezik u ujedinjenoj Europi, Puškin u suvremenoj književnoj situaciji te Povijest Rusije na kojima su izlagali izvrsni stručnjaci, kolege profesori s Puškinskog instituta u Moskvi . Organizatori su ponudili i koncert s glazbenim gostom, izvođačem autorske pjesme (A. G. Pšeničnov), te je koncert svakako bio lijep završetak tog radnog dana.

Sutrašnji smo dan proveli na najavljivanom metodičkom seminaru, T. V. Stramove „Gramatički zadaci kod obučavanja studenata stranaca”. Stramova je obradila vježbe lokativa te smo se potajno nadali nekom savjetu ili vježbama koje će svakako pomoći još više u našoj nastavi, no, nažalost, nisu otkrili ništa novo. U svakom slučaju, koristilo je otići na ovaj Festival, upoznati kolege, prisustvovati malom sajmu knjiga, ali i svakako biti dio Programa koji su priredili Ruski Dom u Beogradu i Puškinski institut u Moskvi.

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.