Godina 2007. je proglašena godinom ruskog jezika i cijela će godina biti obilježena događanjima vezanim uz ruski jezik kako u svijetu tako i u našoj školi Sputnik jezici.
Ruskim se jezikom kao materinjim služi oko 170 milijuna u svijetu i više od 160 naroda i narodnosti te nacionalnih manjina u Rusiji, 350 milijuna ljudi ga razumije, a 180 milijuna ga uči diljem svijeta te se ruski jezik po broju korisnika smatra četvrtim jezikom u svijetu.
U Zagrebu je 24. travnja 2007. otvorena izložba posvećena izdavaštvu nazvana „Rusija danas“ te je njoj prethodio prigodan program. Također, u tom su se tjednu u Gradskoj knjižnici prikazivale i filmske projekcije ruskih filmova, kao i crtani filmovi u jutarnjim satima.
Sputnik je zajedno sa svojim polaznicima posjetio otvorenje dviju izložbi „Rusija danas“ i „Ruski zavičaj“ gdje nas je svojom prisutnošću počastio i sam veleposlanik Rusije u Hrvatskoj M. A. Konarovski.

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.