U sklopu naših intenzivnih ljetnih tečajeva, naši napredni stupnjevi uživali su u dva izvrsna ruska filma.

Povratak
Ovaj hvaljeni ruski film bio je nominiran za Zlatni Globus te je ujedno osvojio niz prestižnih nagrada za najbolji neamerički film i to definitivno zasluženo. Radnja se odvija u Rusiji; 2 brata (u tinejđerskim godinama) žive u obitelji s majkom i bakom i iznenada im se vrati otac nakon punih 12 godina izbivanja. Bez puno pričanja i objašnjavanja idući dan otac će povesti sinove na put, na otok na kojem će se mnogo toga dogoditi, testirat će se njihova muškost; gotovo mitskih proporcija.
9. satnija.
Redatelj filma je Fjodor Bondarčuk, a film je iz 2005. godine. Radi se o akcijskoj drami koja je snimljena po istinitom događaju. Sredinom 1980-ih rat u Afganistanu je bio prilično brutalan te su ruski vojnici odlazili na obuku, a potom i u sami rat. Zadatak poznate 9. satnije je bio obraniti brdo broj 3234, no kako im je nedostajalo ljudi, došlo je do komplikacija. Ostatak filma vam nećemo ispričati, te ćete ipak morati sami pogledati, a sljedeći put nam se možete priključiti, kao što su to učinili i drugi polaznici ruskog jezika.
Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.