Moskva i Sankt-Peterburg – 15.7.2008.-26.7.2008
Obećanje našim Sputnikovcima smo održali. Došli smo u Moskvu, san svakog Sputnikovca.
Dolazak u taj ogromni grad, značio je početak odlične zabave, druženja, razgledavanja grada, ali i jednog velikog ispita za naše polaznike. Snaći se u ovakvom gradu bez znanja ruskog jezika je gotovo nemoguće, no za naše polaznike, ipak, ruski jezik nije bio nikakav problem. Moskva je svakog oborila s nogu i svi smo obećali vratiti se!
Naša razgledavanja su počela s Crvenim trgom, odmah, još prve večeri i nezaobilaznim slikanjem kod poznatog Hrama Vasilija Blaženog. Sutradan su nas „ugostili“ u Kremlju i već smo nakon ta dva dana mislili da smo sve vidjeli, no kad su uslijedili poznati muzeji, dvorci, katedrala, široke moskovske ulice, policijska stanica Kitaj-gorod, dvorac u Caricinom diskoteka na tri kata i nezaobilazna pjesma „Felicita“ usred Moskve, znali smo da ni 6 dana koliko smo tamo proveli nije dosta.

Kako je odlazak bio neminovan, velika grupa naših Sputnikovaca krenula je vlakom do Petrograda. Izbor otvorenih kupea je bio pun pogodak i svi smo došli, sretni, umorni, neopljačkani do „Sjeverne Venecije“ kako nazivaju grad i čudili se čemu sve te silne priče o noćnom vlaku Moskva – Petrograd (definitivno preporučujemo). Petrograd je bio šok od 15 stupnjeva manje, ali, ipak, nastavljali smo svoju rusku avanturu.

Nažalost, nismo imali puno vremena te smo morali izabrati za razgledavanje najpoznatijih mjesta i znamenitosti, ali ni ove godine nismo podbacili te smo našli vremena za vožnju hidrogliserom do Peterhofa, a također i kuhanje ruskih jela i usputno predavanje našeg kuhara domaćina, profesionalca Sergeja. Raspored je bio popunjen i tečajevima ruskog jezika gdje su polaznici imali priliku prakticirati ruski jezik kod naših partnera u Rusiji Zlatousta.
Još jedna misija Sputnika je ispunjena, pokazati Rusiju i vježbati ruski jezik tamo gdje se on i govori, u prekrasnim gradovima Sankt-Peterburgu i Moskvi, a vi koji niste bili u ovoljetnih pedesetak sretnih Sputnikovaca, znajte da čuvamo mjesto i za vas dogodine.

GALERIJE SLIKA S PUTOVANJA :
Moskva – Cirkus
St.Peter. – Vlakom do St.Peterburga
St.Peter. – Tečaj ruskog jezika
Moskva i St.Peter. – I to je Rusija

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.