Možda nismo uvijek u mogućnosti posjetiti Rusiju i njene gradove, no s obzirom da smo snalažljivi i uvijek spremni naučiti, ponovno smo prošetali Zagrebom i gledali ga – ruskim očima.

Ponavljali smo vokabular, razgovarali na ruskom, učili nove riječi, čitali tekstove, te poslušali prezentaciju na ruskom. Sve to bio je samo dio intenzivnog tečaja A2 stupnja ruskog jezika u Sputniku.

Druženje smo nastavili u Novinarskom domu gdje smo u organizaciji ruske manjine u Hrvatskoj pogledali plesove i poslušali pjesme.

Vrhunac našeg druženja bila je književna večer spisateljice, pjesnikinje i glumice Natalije Vorobjeve. Ova iznimna žena vrlo je popularna u Rusiji, a u svom vlasništvu ima brojne književne nagrade.

Praviti se Rus u Zagrebu bilo je odlično, no pravi test ruskog jezika bit će na našem osmodnevnom putovanju Moskvom od 14.7. ali i u još jednoj avanturi po Rusiji – od 27.7. do 4.8. letimo za St. Peterburg.

Rusofili – pridružite nam se, krenite na put s uvijek dobro raspoloženim Sputnikom!

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.