Predzadnji dan Maslenice u Sputniku je bio po mnogočemu poseban. Na druženje su se odazvali brojni naši polaznici i tako prostorije Sputnika napunili svojim smijehom, veseljem i zdravicama, naravno, na ruskome jeziku. Naše profesorice su pak pokazale da osim što izvrsno predaju ruski jezik, znaju pripremati i ukusne kolačiće i fenomenalne torte, dok se tim za dekoraciju potrudio da u Sputnik došeta proljetni, vedri duh.

Večeri su prisustvovali i naši dragi važni gosti te im se ovim putem i zahvaljujemo na dolasku, veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvar Sarvarovič Azimov s delegacijom te svima nam draga profesorica staroslavenskog jezika i staroruske književnosti na Odsjeku za ruski jezik na Filozofskom fakultetu Natalija Vidmarović. Uz druženje i sitne slatke zalogajčiće, polaznici su imali prilike sudjelovati u kvizu o Maslenici, saznati ponešto o tom prazniku kao i o običajima zadnjeg dana Maslenice, “прощеное воскресенье”. Hvala svima na dolasku!

Podijeli članak

Pratite nas na Instagramu

@sputnikcentar

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.