Naslovna > Vijesti > Revizor – N. V. Gogolj

Revizor – N. V. Gogolj

10.08.2017.
U skopu Večeri ruske kulture u Sputniku, posjetili smo kazalište Gavella te pogledali predstavu „Revizor“ 13. travnja 2007.
Komediju „Revizor“, napisao je veliki ruski dramatičar, romanopisac i pripovjedač N. V. Gogolj. Tema koju obrađuje Gogolj još i nakon 1836. godine kada je predstava izvedena u Petrogradskom kazalištu, vrlo je interesantna i aktualna. Gogolj je imao namjeru u predstavi opisati moralnu iskrivljenost i beskičmenjaštvo što će, nažalost, postojati dok je i ljudskog roda: “U “Revizoru” sam nakanio skupiti na jednu hrpu sve zlo u Rusiji koje sam tada poznavao, sve nepravde koje se čine na onim mjestima i u onim prilikama u kojima se od čovjeka traži najviše pravednosti i u isti se mah svemu narugati.”
Zanimljivošću predstave svakako pridonose ženske hrvatske glumice kao Slavica Knežević, Bojana Gregorić, Jelena Miholjević, Barbara Nola te Marija Nemet prerušene u muškarce pritom i glumeći muške likove. Večer smo završili zajedničkim odlaskom na živu svirku u obližnjem kafiću.

Kontaktirajte nas

SPUTNIK - CENTAR RUSKOG JEZIKA
Pri Institutu Sputnik

Trg Francuske Republike 14
(ulaz sa zapadne strane)
10 000 Zagreb
+385 (0)1 376 40 34
+385 (0)91 971 44 94
Facebook
Facebook
Cjenik
Cjenik
Kontakt
Kontakt